Etusivu

Taipalsaaren Ruokapalvelut tarjoaa asiakkailleen ravitsemuksellisesti laadukkaita ja monipuolisia koulu- ja päiväkotiaterioita, asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Toimimme kolmessa koulussa ja päiväkodissa; Saimaanharjulla, Kirkonkylällä ja Vehkataipaleella. Ruokapalvelujen henkilöstö suunnittelee ja tekee ateriat ruokasuosituksien mukaisesti.

Päiväkodissa tarjottu ruoka kattaa kokopäivälapsen energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta 2/3. Kokopäivähoidossa olevalle lapselle tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan myös päivällinen ja iltapala. Osapäivähoidossa oleville lapsille tarjotaan ne ateriat, jotka ovat tarjolla lapsen hoidossaolon aikana.

Kouluissa tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti. Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, pehmeä leipä ja levite salaattipöytä ja salaatinkastike tai hedelmä.

Erityisruokavaliot

Etelä-Karjalan alueella otetaan käyttöön syksyllä 2018 uusi yhteinen Kansallisen allergiaohjelman mukainen erityisruokavalioiden ilmoittamislomake. Kansallisen allergiaohjelman tavoitteena on tukea terveyttä, vahvistaa sietokykyä ja vähentää turhia välttämisruokavalioita. Erityisruokavaliolomakkeella ilmoitetaan ruoka-allergioista sekä muista erityisruokavalioista (esim. keliakia, kasvisruokavaliot ja laktoositon ruokavalio). Vanhempien tehtävänä on täyttää ja palauttaa erityisruokavaliolomake ruokapalveluille ruokapalvelut@taipalsaari.fi tai tiina.hongisto@taipalsaari.fi. Lomake tulee päivittää vähintään kerran vuodessa, tai aina kun lapsen ruokavalioon tulee muutoksia.

Tarvittaessa lomake palautetaan tammikuu 2019 mennessä sähköpostilla ruokapalvelut@taipalsaari.fi tai tiina.hongisto@taipalsaari.fi tai luokanopettajalle/päiväkotiryhmään.
Ota yhteyttä

Tiina Hongisto
Ruokapalveluesimies
Tiina Hongisto
040 669 4243 tiina.hongisto@taipalsaari.fi

Anna palautetta

Palautteesi ohjautuu suoraan palautteen käsittelijän sähköpostiin. Emme tallenna palautteen yhteydessä saatuja henkilötietoja. Kun palautteen käsittelijä on käsitellyt palautteen, hävittää hän saadun palautteen ja henkilötiedot välittömästi tämän jälkeen.
Palaute