Etusivu

Eläinlääkäripalvelut

Kuntien tehtävänä on järjestää peruseläinlääkäripalvelut virka-aikana sekä eläinlääkäripäivystys hätätapauksia varten ympärivuorokautisesti. Eläinten hoito on maksullista asiakkaille. Yksityiset eläinlääkärit täydentävät kuntien palveluita. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi huolehtii eläinlääkäripalveluista Lappeenrannan kaupungin ja Lemin, Luumäen, Savitaipaleen sekä Taipalsaaren kuntien alueella. Käytännön työtä tekevät ympäristötoimen palveluksessa olevat seitsemän kunnaneläinlääkäriä, joiden kesken seutu on jaettu päävastuualueisiin.

Potilasaika eläinlääkärin vastaanotolle tai kotikäynnit potilaan luo varataan ajanvarausaikaan soittamalla pääsääntöisesti oman vastuualueen eläinlääkärin puhelinnumeroon.

Ajanvaraus vastaanotoille ja kotikäynneille varataan suoraan kunkin eläinlääkärin omasta puhelinnumerosta puhelinaikoina, jolloin eläinlääkärit ovat parhaiten tavoitettavissa. Puhelinajan jälkeen eläinlääkärit vastaavat puhelimeen työtehtävien salliessa. Tarvittaessa puhelimen vastaajaan voi jättää soittopyynnön. Vastaanottoavustajalta ei voi varata potilasaikoja.

Ajanvarauksella sovittujen potilaskäyntien lisäksi toimii Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotolla avovastaanotto ilman ajanvarausta arkisin klo 15 – 16. Avovastaanotto on tarkoitettu rokotuksia yms. pieniä toimenpiteitä varten. Pieneläinvastaanotolla maksuvälineinä käyvät käteinen tai pankkikortti.

Iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa vaativia eläinten sairastapauksia varten. Lappeenrannan seututoimen alueella on kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri. Päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 17070 klo 16-08 ja viikonloppuisin/pyhäisin. Päivystyspuhelin on maksullinen (klo 16-22 1,73 €/min + pvm ja klo 22-08 3,46 €/min + pvm).

Kuntien tehtävänä on järjestää peruseläinlääkäripalvelut virka-aikana sekä eläinlääkäripäivystys hätätapauksia varten ympärivuorokautisesti. Eläinten hoito on maksullista asiakkaille. Yksityiset eläinlääkärit täydentävät kuntien palveluita.

Palvelu on maksullinen.

Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan eläinlääkärille.

Palvelupaikat

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, kunnaneläinlääkärien vastaanotto Lappeenranta

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kunnaneläinlääkäreiden vastaanotot - Lappeenanta, Taipalsaari. Pieneläinten avovastaanotto.

Pohjolankatu 14, 53100 LAPPEENRANTA

Aukioloajat

Puhelinaika ajanvaraukselle arkisin.
Ma - Pe: 08:00 - 09:00

Pieneläinten avovastaanotto ilman ajanvarausta arkisin.
Ma - Pe: 15:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, kunnaneläinlääkärin vastaanotto Joutseno

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kunnaneläinlääkäreiden vastaanotot - Joutseno.

Kesolantie 1, 54100 JOUTSENO

Aukioloajat

Puhelinaika ajanvaraukselle
Ma - Pe: 08:00 - 09:00

Kaikki tiedot

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, kunnaneläinlääkärin vastaanotto Lemi

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kunnaneläinlääkäreiden vastaanotot - Lemi.

Toukkalantie 3, 54710 LEMI

Aukioloajat

Puhelinaika ajanvarauksille
Ma - Pe: 08:00 - 09:30

Kaikki tiedot

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, kunnaneläinlääkärin vastaanotto Luumäki

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kunnaneläinlääkärin vastaanotto - Luumäki.

Marttilantie 28, 54500 TAAVETTI

Aukioloajat

Puhelinaika ajanvaraukselle
Ma - Pe: 08:00 - 09:30

Kaikki tiedot

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, kunnaneläinlääkärin vastaanotto Savitaipale

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kunnaneläinlääkärin vastaanotto - Savitaipale.

Peltoinlahdentie 11 B 1, 54800 SAVITAIPALE

Aukioloajat

Puhelinaika ajanvaraukselle
Ma - Pe: 08:00 - 09:30

Kaikki tiedot