Etusivu
23.4.2021

Useita vapaita aikoja koronarokotuksiin vielä viikolle 17

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri 23.4.2021

Eksotella on tarjolla useita vapaita aikoja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville sekä yli 60-vuotiaille vielä viikolle 17. Ajanvarausohjeet näkyvät Miten varaan ajan koronarokotukseen? -sivulta: https://www.eksote.fi/Koronavirus/koronarokotukset/ajanvarausohjeet/

Lauantaina 24.4.2021 ja sunnuntaina 25.4.2021 voivat yli 65-vuotiaat poikkeuksellisesti tulla IsoKristiinan rokotuspisteelle ilman ajanvarausta saadakseen koronarokotuksen AstraZenecan-rokotteella. IsoKristiinassa rokotetaan kello 9–14.
–  Rokotamme silloin, jos aikoja on vapaana tai muussa tapauksessa annamme rokotusajan 2.5 rokotuspäivälle, vahvistaa Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula.
Työterveyshuollot alkavat toukokuun puolivälissä antaa osan Eksoten alueen koronarokotuksista.

Työterveyshuollossa rokotetaan samoja ikäryhmiä, jotka ovat vuorossa myös Eksoten koronarokotuksissa. Eksote vastaa rokotteiden toimittamisesta palveluntuottajille. 

Eksoten ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokotuskattavuuteen liittyvien tietojen siirrossa on ollut ongelmia viime päivinä. Ongelma on paikallistettu ja saatu korjattua. Oikea rokotuskattavuus tulee korjautumaan THL:n tilastoihin lähiaikoina. Eksoten alueella ensimmäinen koronarokote on annettu tällä hetkellä 32 %:lle Etelä-Karjalan väestöstä ja 37 %:lle kaikista yli 16-vuotiaista eteläkarjalaisista.

65 vuotta täyttäneiden on mahdollista jatkossa valita halutessaan AstraZenecan adenovirusvektorirokotteen sijaan myös mRNA-rokote. Tiedotamme asiasta lisää, kun vaihtaminen mahdollistuu Eksoten alueella.  Valinnanvapaus saadaan rokotteiden saatavuudesta johtuen käyttöön toukokuussa. Viikosta 18 alkaen voi uusia rokotussarjoja aloittava 65 vuotta täyttänyt henkilö jatkossa valita haluaako hän AstraZenecan vai mRNA-rokotteen. Rokotettavan ei ole jatkossakaan mahdollista valita, kumpaa Suomessa käytettävää mRNA-rokotetta rokotuksessa käytetään. 

– Toinen rokotusannos annetaan valtakunnallisten ohjeiden mukaan tällä erää 65 vuotta täyttäneille samaa rokotetta, kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio, kertoo Karhula.

Eksoten koronarokotukset -verkkosivut on uudistettu. Löydät uudistuneet sivut osoitteesta: www.eksote.fi/koronarokotukset