Etusivu

Saimaan saaristoreitti vie pyöräilijän Saimaan saaristomaisemiin

Saimaan saaristoreitti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pyöräillen eteläisen Saimaan maisemiin, luontoon ja nähtävyyksiin.

Pyöräilyreitti kulkee Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän kautta. Reitti kulkee Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien sekä Taipalsaaren, Joutsenon ja Ruokolahden kirkonkylien ohi. Lauttayhteydet Taipalsaaren Sarviniemestä Kyläniemeen sekä Sarviniemestä Puumalan Lintusaloon avaa reitistöt, jotka linkittyvät Puumalan saaristoreittiin. Pyöräilijöillä on lisäksi mahdollisuus ylittää veneellä vesistö Ruokolahden Äitsaaren ja Utulan välillä. Äitsaaren rauhalliset kylätiet houkuttelevat pyöräilijöitä nauttimaan maalaismaisemasta ja Saimaan rannoista. Veneyhteyden toteuttaa Utulan lautturi

Saimaan saaristoreitti kulkee myös Savitaipaleelle. Savitaipaleen kierros tarjoaa pyöräilijälle miellyttäviä kyläteitä ja linnoituksen perinnemaisemassa Saimaan kannaksella. Kierros alkaa Taipalsaaren Leväsestä Savitaipaleen kirkonkylää kohti ja etenee Partakoskentietä Kärnäkosken linnoitukselle ja Partakoskelle palaten Kivistön kautta takaisin Leväseen. Pyörälautta Rasti kuljettaa pyöräilijöitä kesällä 2024 kahtena lauantaina reitillä Sarviniemi-Lintusalo-Partakoski-Sarviniemi. Molemmat reitit merkitään reitin varteen kyltein Saimaan Saaristoreitin tapaan.

Pyöräilyreitti kulkee asvaltti- ja sorateitä pitkin, matkan varrelta löytyy useita kohteita ja palveluja, joihin kannattaa tutustua.

Rasti-lautalla tehtävään Sarviniemen ja Kyläniemen väliseen vesistön ylitykseen tulee hankkia lippu Matkahuollon lipunmyynnistä. Kirjoita "mistä" ja "mihin" kenttiin laiturit "Sarviniemi laituri" ja "Kyläniemi laituri". Liput tulee hankkia kaikille matkustajille.

Ajantasaiset aikataulut ja vuorot Sarviniemi-Kyläniemi
Ajantasaiset aikataulut ja vuorot Kyläniemi-Sarviniemi

m/s Rastin puhelinnumero: 050 5549337

Valmiit linkit matkalippuihin ja lisätietoja pyörälautoista saimaacycling-sivustolla

Sarviniemen osoite: Suur-Saimaantie 2000, 54920 Taipalsaari