Etusivu

Saavutettavuusseloste

Taipalsaaren kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.taipalsaari.fi-verkkosivustoa.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Taipalsaaren kunnan verkkosivusto on julkaistu 28.12.2018. Tämä seloste on laadittu 10.09.2021 ja se perustuu itsearvioon.

 

Sivuston saavutettavuuden tila

Taipalsaaren kunnan verkkosivusto vastaa pääosin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja AA osittain.

Ei-saavutettava sisältö

  • Kaikella sivustolla olevalla kuva- ja videosisällöillä ei vielä ole tekstivastineita saavutettavuusvaatimuksia (WCAG 2.1 §1.1 ja §1.2).
  • Kaikki sivuston sisältö, mukaan lukien elementit ja liitetiedostojen sisältö, eivät vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia lukemisen järjestyksen osalta (WCAG 2.1 §1.3.2) tai aistin varaisesti havaittavien ominaispiirteiden osalta (WCAG 2.1 §1.3.3).
  • Lainsäädäntö ei koske sivustolla julkaistujatoimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. docx ja pdf), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018. Saavutettavuusvaatimukset eivät koske karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön.
  • Kaikki sivuston linkkitekstit eivät vielä kuvaile linkin kohdetta (WCAG 2.1 §2.4.4) eivätkä kaikki upotukset vielä sisällä nimilapussaan sisältöä kuvailevaa tekstiä (WCAG 2.1 §2.4.6)

 

Palaute ja yhteystiedot 

Jos huomaat Taipalsaaren kunnan sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin meille palautetta asian korjaamiseksi. Taipalsaaren kunnan verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta palautelomakkeella.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI), joka valvoo Suomessa saavutettavuutta. ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten se käsitellään.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö www.saavutettavuusvaatimukset.fi saavutettavuus@avi.fi 029 501 6000 (vaihde)

Saavutettavuusseloste on päivitetty 1.11.2021