Etusivu

Taipalsaaren Ruokapalvelut

Taipalsaaren Ruokapalvelut tarjoaa asiakkailleen ravitsemuksellisesti laadukkaita ja monipuolisia koulu- ja päiväkotiaterioita, asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi

Toimimme kolmessa koulussa ja päiväkodissa; Saimaanharjulla, Kirkonkylällä ja Vehkataipaleella. Ruokapalvelujen henkilöstö suunnittelee ja tekee ateriat ruokasuosituksien mukaisesti.

Päiväkodissa tarjottu ruoka kattaa kokopäivälapsen energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta 2/3. Kokopäivähoidossa olevalle lapselle tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan myös päivällinen ja iltapala. Osapäivähoidossa oleville lapsille tarjotaan ne ateriat, jotka ovat tarjolla lapsen hoidossaolon aikana.

Kouluissa tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti. Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, pehmeä leipä ja levite salaattipöytä ja salaatinkastike tai hedelmä.

Ruokalistat Koulut ja päiväkoti
YHTEYSTIEDOT

Ruokapalveluesihenkilö
Meri Laitinen
040 500 1881
 
Keskuskeittiö, Kuhatie 1 54915 Saimaanharju
040 869 1885
 
Saimaanharjun koulun keittiö
040 710 6145
 
Kirkonkylän koulun keittiö
040 710 6153