Etusivu

Taipalsaari-päivät 2023

La-Su 1.-2.7.2023

Taipalsaari-päivät järjestetään tänä vuonna heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Viikonlopun aikana on luvassa liikunnallista ja kultturellia ohjelmaa kaiken ikäisille! Taipalsaari-päivät järjestetään yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa. Tapahtumapäivät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
Huom! Muutokset ovat mahdollisia.

Lataa ohjelma tästä

 

KARNEVAALIA KOKO KANSALLE, lauantaina 1.7. klo 13-22

Kirkon ranta (Kirkonrantatie)

Taipalsaari-päivien lauantai tarjoaa tekemistä ja ohjelmaa kaiken ikäisille. Kirkon rannan Rantamarkkina -alueella voit tutustua paikallisten yritysten toimintaan ja tuotteisiin sekä yhdistysten liikunnallisiin ja kultturelleihin toimintapisteisiin. Päivän aikana päästään myös kokemaan jammailtavaa, rokattavaa sekä liikuttavaa musiikillista tunnelmaa. Tapahtuma on päihteetön, kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. 

Rantamarkkinat palvelevat kello 13-18 säävarauksella.  Mukana ovat Suur-Saimaan Wanhat Laiwat, grafiikan Voimaeläin-työpaja lapsille (T. Heilimo), kadun maalausta ja pomppulinna (Nuorisoseura ja VPK), katusähly-piste (TaiKi), opastettua ongintaa (Taipalsaaren Riento), Ullan Bistro, Röytyn kahvio (Kirkonkylän kyläyhdistys), toiminnan esittely- ja myyntipisteet (Retki Saimaa, Ingin Tila, Suutarin Kartano, HavuKate, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, Forever Living Products).

Koko kansan karnevaaleilla esiintyy:

13:00 Tapahtuman avaus & Taipalsaaren Laulu
14:30 Meena Menninkäinen
15:15 Juuso Vesterinen & harmonikka
16:15 Nostalgia Orkesteri
17:15 Embrace the Dark - Taipalsaarelaisten nuorten bändi
18:00 St. Aurora
19:15 Saunatonttu
20:30 Kuningasidea

MAASEUDUN PERINNEPÄIVÄ, sunnuntaina 2.7. klo 10-14

Kotiseututalo Röytyn pihapiiri (Leikonrannantie 1)

Sunnuntaina Taipalsaari-päivät tarjoavat mahdollisuuden tutustua perinteikkäisiin maaseudun toimintoihin ja työmenetelmiin. Perinnepäivän ohjelma sopii kaiken ikäisille! Tapahtumassa nähdään näytöksiä langan teosta rukiin jauhatukseen, kisaillaan justeerin sahauksessa sekä paikalla on eri maaseututoimijoiden esittely- ja myyntipisteitä. Voit osallistua Paras Ruisleipä -kilpailuun, toimittamalla leipäsi paikanpäälle kisavastaaville. Taipalsaaren maaseutuseurat järjestävät tapahtuman yhdessä useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Mukana päivässä ovat Taipalsaaren maaseutumiehet ja -naiset, Ingin tila, Kirkonkylän kyläyhdistys, Taipalsaaren käsityöläiset, Hevosjalostusyhdistys, Metsänhoitoyhdistys, Innalanmäen tila ja Taipalsaaren kunta.

Pärehöyläysnäytökset (klo 10, 11, 12 & 13) 
Lampaasta langaksi, esittelypiste (klo 10.30, 11.30, 12.30 & 13.30) 
Justeerin sahaus nonstop kokeilu ja kisailu (10-13) 
Maidon separointinäytökset (klo 11 & 13) 
Rukiin jauhatus näytös
Paras Ruisleipä -kisa (10-12)
Vanhat autot nähtävillä klo 11 
Lampaat nähtävillä
Hevosajopelimuseo, esittelijä paikalla
Makkaran ja letun myynti 
Röytyn kahvio 
Maaseutuseurojen esittelypiste 
Metsänhoitoyhdistyksen esittelypiste 
Vanhojen koneiden näyttely 
Innalanmäen tilan myyntipiste 

 

5logo.png