Etusivu

Liikuntaneuvonta

Taipalsaaren kunnan vapaa-aikapalvelut sekä hyvinvointialue tarjoavat liikuntaneuvontaa

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville kuntalaisille. Neuvonta pitää sisällään alku- ja loppukartoitusten välillä seurannan ja ammattilaisen tekemän suunnitelmallisen henkilökohtaisen liikuntaohjelman. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että asiakas motivoituu liikkumaan itselleen sopivalla ja mieluisalla tavalla, omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäen.

Liikuntaneuvonnassa etsitään yhdessä keinoja, joilla lisätä arjen aktiivisuutta. Liikuntaneuvonta ei ole personal trainer -palvelua.

Liikuntaneuvonnan tukena on erilaisia etukortteja yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin liikuntapalveluiden kanssa:

Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti taipalsaarelaisille | Lappeenrannan kaupunki

Taipalsaaren kunta ja Lappeenrannan kaupungin liikuntapalvelut ovat sopineet yhteistyöstä erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortin myöntämiseksi. Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortin tavoitteena on lisätä toimintarajoitteisten henkilöiden omatoimista liikkumista ja tasa-arvoista mahdollisuutta liikkumiseen. Liikunnalla on tärkeä rooli toimintakyvyn ylläpitämisessä. Fyysinen aktiivisuus on osa omahoitoa, jolla on mahdollista tukea hoitotasapainoa ja pienentää riskiä sairastua erilaisiin lisäsairauksiin.

Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti voidaan myöntää taipalsaarelaisille henkilöille, joilla on sairauden tai vamman kokonaishaitan luokka vähintään 12, liikuntavammasta aiheutunut haittaluokka 10, Kelan hoito-, vammais- tai kuntoutustuen oikeus, voimassa oleva liikkumisesteisen pysäköintitunnus tai EU:n vammaiskortti. Tarkennetut tiedot myöntämiskriteereistä löytyy täältä. Kortti käy Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleihin ja kuntosaleille, Sammonlahden palloiluhallin kuntosalille sekä Joutsenohallin ja Ylämaan kuntosaleille.

Erityisryhmien uinti-ja kuntosalikortti 71,50€/vuosi
Erityisryhmien kuntosalikortti 22€/vuosi
Erityisryhmien uintikortti alle 18-vuotiaat 33€/vuosi

Kortin voi lunastaa varaamalla ajan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan. Kortti on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin.

  

Tsemppi-kortti taipalsaarelaisille | Lappeenrannan kaupunki

TSEMPPI-kortti voidaan myöntää 2-17 -vuotiaille taipalsaarelaisille lapsille ja nuorille, joiden ISO-BMI on tasolla 25 tai enemmän tai henkilön vyötärönympäryksen ja pituuden suhde on yli 0,50. Yli 15-vuotiailla on mahdollisuus lunastaa uinti- ja kuntosalikortti. Lasten ja nuorten TSEMPPI-kortti on käytössä Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleissa ja kuntosaleilla sekä Sammonlahden palloiluhallin että Joutsenohallin kuntosaleilla.

TSEMPPI-kortti on henkilökohtainen.

Uintikortti 33€/vuosi
Uinti ja kuntosalikortti 44€/vuosi

Kortin voi lunastaa varaamalla ajan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan.
Kortti on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin. Kortin voi saada käyttöönsä maksimissaan neljäksi vuodeksi.

 

BMI-kortti taipalsaarelaisille | Lappeenrannan kaupunki

BMI-kortti voidaan myöntää niille taipalsaarelaisille, joiden BMI (Body Mass Index) on 40 tai yli. Asiakas on kortin lunastettuaan oikeutettu käyttämään Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleja ja kuntosaleja, Joutsenohallin kuntosalia, Sammonlahden palloiluhallin kuntosalia sekä Ylämaan kuntosalia.

Kuntosalikortti 27,50€/vuosi
Uinti- ja kuntosalikortti 71,50€/vuosi

Kortin voi lunastaa varaamalla ajan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan. Kortti on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin. Kortin voi saada käyttöönsä maksimissaan kolmeksi vuodeksi. Toisena ja kolmantena vuotena BMI tulee olla kuitenkin rajoissa 35 tai yli.

 

Ota yhteyttä ja varaa aikasi!

Hyvinvointiluotsi 040 669 1007 jenna.backman@taipalsaari.fi
Fysioterapia 05 352 6000 (ma-pe klo 7-18)  www.ekhva.fi

 

Hyvinvointialueen elintapaneuvonta

Liikunta, ravitsemus ja uni ovat kolme ihmisen hyvinvoinnin kannalta tärkeätä osa-aluetta. Säännöllisellä liikunnalla, monipuolisella ravinnolla ja laadukkaalla sekä riittävällä unella on vaikutusta hyvinvointiin ja terveyteen. Elintapaneuvonnalla pyritään herättämään asiakkaan oma kiinnostus omaan elintapamuutokseen ja antamaan tukea ja keinoja siihen. 

Hyvinvointivalmentaja on terveydenhuollon ammattilainen keneltä saat tukea elintapojesi muutokseen:

  • ravitsemukseen
  • liikkumiseen
  • unettomuuden lääkkeettömään hoitoon
  • tupakoinnin lopettamiseen

Elintapaneuvonta on tarkoitettu elintapaohjukseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn, ei sairauden hoitoon. Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia.

Hyvinvointivalmentajan vastaanotolle et tarvitse lähetettä, vaan voit varata ajan joko hyvinvointialueen asiointipalvelusta tai soittamalla hyvinvointivalmentajalle.

Vastaanottoja toteutetaan koko Etelä-Karjalan hyvinvointialueella.

Hyvinvointivalmentaja Annika Airola
puh. 040 660 9008, annika.airola@ekhva.fi

Alueellista ravitsemusohjausta tarjoaa ravitsemusterapiayksikkö:


Lisätietoja Liikuntaneuvonnasta