Mikkelinpäivän markkinat Taipalsaaren torilla kirkonkylällä
Röytyn vieressä Lauantaina 1.10.22 klo 10-13
Tarjolla sadonkorjuutuotteita, kahvia ja muuta mukavaa. Tervetuloa niin myymään kuin ostoksillekin!
Mikkelinaikaiset markkinat ja juhlat olivat suosittuja entisaikaan arki-Mikkeliä seuraavana viikonloppuna
Arkkienkeli Mikaelin muistopäivä muodosti siis kesän ja syksyn tärkeän rajan. Mikkelinpäivään loppui sadonkorjuu. Viimeistään silloin piti "nauriiden olla kuopassa, akkojen tuvassa", mikä merkitsi, että naiset siirtyivät sisäpuuhiin. Lehmät eivät enää olleet laitumella, vaan seisoivat navetassa Mikkelin aatosta lähtien. Paimenille Mikkelinpäivä oli tärkeä, koska silloin he pääsivät kirkkoon oltuaan pitkän kesän paimenessa.
Mikkelinpäivän vietto Suomessa
Yksi syksyn suuria kirkollisia juhlapäiviä oli aikaisemmin Mikkelinpäivä, Pyhän arkkienkeli Mikaelin päivä, joka oli alun perin aina tasan tarkkaan 29. syyskuuta. Kuitenkin vuodesta 1772 lähtien sitä on vietetty sunnuntaina joko 29. syyskuuta, tai jos 29. päivä osuu arkipäiväksi, niin sitten sitä seuranneena sunnuntaina.
Nykyisin Mikkelinpäivä on Luterilaisen kirkon ainoa enkeleille pyhitetty päivä, itse asiassa kaikkien enkeleiden yhteinen muistopäivä. Seurakunnissa vietetään tällöin runsaasti perhemessuja, sillä lasten ja enkelien yhteys on Raamatun mukaan läheinen. Lasten usko enkeleihin on tutkimusten mukaan vahvaa. Suojelusenkeleillä onkin viime aikojen maailmantapahtumien pyörteissä ollut runsaasti kysyntää.