Etusivu

Kirjasto on suljettu 31.5. asti

Varattu aineisto ja ennakkoon tilatut kirjakassit ovat noudettavissa 11.5. alkaen ma -ti klo 12-18 ja ke-pe 10-15

Taipalsaaren kirjastossa alkaa varatun aineiston noutopalvelu maanantaina 11.5. Kirjastosta voi noutaa varattua aineistoa itsepalveluna. Aineistoa voi varata verkkokirjaston https://heili.finna.fi/ kautta.

Kirjastoon voi jättää toiveita aineistokasseista. Henkilökunta kerää asiakkaan toiveiden mukaisia aineistoja ja lainaa ne asiakkaalle. Asiakas sopii kirjaston kanssa, että milloin noutaa lainansa. Lainat luovutetaan kirjastokorttia vastaan. Aineistotoiveita voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@taipalsaari.fi tai soittamalla numeroon 040 710 6136.

Asiakkaat eivät pääse kirjastotiloissa itse hakemaan ja valitsemaan hyllyistä aineistoa!

Varauksia noudettaessa tulee muistaa hygieniaohjeet ja turvavälit!

Kirjaston palautusluukku on avattu!

Tyhjennämme luukkua maanantaista perjantaihin useita kertoja päivässä.
Viikonloppuina luukkua ei tyhjennetä ja se voi täyttyä hyvinkin nopeasti.
Palautuksilla ei ole kiirettä, koska sulkuaikana erääntyneen aineiston uusi eräpäivä on 30.6.

Mikäli et ole aiemmin ollut kirjaston asiakas tai sinulla ei ole kirjastokorttiin liitettyä nelinumeroista pin-koodia tai olet sen unohtanut, voit tulla kirjaston e-asiakkaaksi.

Tietoturvasyistä emme voi antaa unohtunutta pin-koodia tai uutta kirjastokorttia sähköpostitse tai puhelimitse, mutta voit saada väliaikaisen e-asiakkuuden kirjastojen e-aineistoja varten poikkeusolon ajaksi. Ota yhteyttä kirjastoon sähköpostilla kirjasto@taipalsaari.fi ja kerro koko nimesi, kotiosoitteesi, syntymäaikasi sekä sähköpostiosoitteesi, niin saat tunnukset, joilla voit käyttää e-aineistoja.

Nämä tunnukset ovat voimassa vain poikkeusaikana. Kun kirjastot jälleen avataan, väliaikaiset tunnukset poistetaan järjestelmästä. Väliaikaisilla tunnuksilla ei voi tehdä varauksia Heili-verkkoaineistoon eikä lainata fyysistä aineistoa. Jos haluat pitää  väliaikaisen e-asiakkuuden myötä saamasi tunnukset voimassa poikkeusolojen jälkeen, käy siinä kirjastossa, mistä olet e-asiakkuuden pyytänyt. Varaa mukaasi tuolloin myös henkilöllisyystodistus.

Sulkuaikana erääntyvästä aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja. Saapuneita varauksia säilytetään sulkuajan päättymiseen saakka, ja senkin jälkeen 7 vrk. Verkkokirjaston kautta uusittaviin lainoihin kirjastojärjestelmä lisää laina-aikaa 70 vrk niille lainoille, joiden eräpäivä on välillä 18.3.-13.4.2020.  Tästä syystä eri aikaan lainattuun aineistoon voi tulla eri eräpäiviä.

ma klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo 12 - 19)
ti     klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo  12 - 19)
ke   klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo 12 - 19)
to   klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo 9 - 16)
pe  klo 7 - 18 (henkilökunta paikalla klo 9 - 16)
la    klo 7 - 18 (ei henkilökuntaa paikalla)
su   klo 7 - 18 (ei henkilökuntaa paikalla)

Linkistä pääset Omatoimikirjaston asiakasohjeeseen:

Omatoimikirjaston Asiakasohje Taipalsaaren kirjasto.pdf

Kirjaston, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteistyösuunnitelma

Yhteistyösuunnitelmaan on kirjattu kirjaston tarjoamat vaihtoehdot kirjastonkäytön opetukseen koulussa ja päiväkodeissa. Tavoitteena on lasten ja nuorten lukemaan innostaminen ja aktiivisen lukuharrastuksen virittäminen.

Kirjastoyhteistyösuunnitelma Taipalsaaren kunta 2020.pdf

Taipalsaaren Kirjasto

Kuhatie 3, 54915 SAIMAANHARJU

Tervetuloa kirjastoon

Taipalsaaren kirjasto kuuluu Etelä-Karjalan kirjastojen yhteiseen Heili-kimppaan. Voit asioida Heili-kirjastokortilla kaikissa kimpan kirjastoissa.