Etusivu

Kirjasto aukeaa maanantaina 1.6. normaalien aukioloaikojen mukaisesti

Aukioloajat ovat ma-ke klo 12-19 ja to-pe klo 9-16

Omatoimikirjasto aukeaa aikaisintaan elokuun alussa.

Kirjastossa noudatetaan seuraavia hygienia- ja turvallisuusohjeita:

 • Kirjastossa voi asioida vain täysin terveenä
 • Asiakkaiden tulee huolehtia käsihygieniasta käsidesiä käyttäen. Käsidesipulloja on mm. sisääntuloaulassa, lehtisalissa ja lainausautomaatilla
 • Lehtilukusalin asiakaspaikkoja on vähennetty ja siellä, kuten muuallakin kirjastossa asiointia tulisi rajata mahdollisimman lyhyeen
 • Lehtilukusalin tietokone ei ole käytössä
 • Aineistonselauskone ei ole käytössä
 • Asiakastietokoneita on käytössä yksi ja se on tarkoitettu vain välttämättömien asioiden hoitamiseen. Asiakaskoneen maksimikäyttöaika on 1 tunti. Lainaustiskistä saa halutessaan kertakäyttökäsineet. Henkilökunta puhdistaa asiakaskoneen näppäimistön jokaisen käyttökerran jälkeen.
 • Asiakaskoneilla tulee toimia omatoimisesti ilman kirjastovirkailijan apua
 • Lainausautomaatin näyttö desinfioidaan useita kertoja päivässä
 • Lehtisalin pöydät ja lainaustiskin pöytätasot desinfioidaan useita kertoja päivässä
 • Lainaustiskin edessä, lainausautomaatilla ja koko kirjastotilassa tulee noudattaa turvavälejä
 • Kirjastossa noudatetaan 50 henkilön kokoontumisrajoituksia
 • Kokoustila on pois käytöstä toistaiseksi
 • Näyttelyitä ei järjestetä toistaiseksi

Mikäli et ole aiemmin ollut kirjaston asiakas tai sinulla ei ole kirjastokorttiin liitettyä nelinumeroista pin-koodia tai olet sen unohtanut, voit tulla kirjaston e-asiakkaaksi.

Tietoturvasyistä emme voi antaa unohtunutta pin-koodia tai uutta kirjastokorttia sähköpostitse tai puhelimitse, mutta voit saada väliaikaisen e-asiakkuuden kirjastojen e-aineistoja varten poikkeusolon ajaksi. Ota yhteyttä kirjastoon sähköpostilla kirjasto@taipalsaari.fi ja kerro koko nimesi, kotiosoitteesi, syntymäaikasi sekä sähköpostiosoitteesi, niin saat tunnukset, joilla voit käyttää e-aineistoja.

Nämä tunnukset ovat voimassa vain poikkeusaikana. Kun kirjastot jälleen avataan, väliaikaiset tunnukset poistetaan järjestelmästä. Väliaikaisilla tunnuksilla ei voi tehdä varauksia Heili-verkkoaineistoon eikä lainata fyysistä aineistoa. Jos haluat pitää  väliaikaisen e-asiakkuuden myötä saamasi tunnukset voimassa poikkeusolojen jälkeen, käy siinä kirjastossa, mistä olet e-asiakkuuden pyytänyt. Varaa mukaasi tuolloin myös henkilöllisyystodistus.

Sulkuaikana erääntyvästä aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja. Saapuneita varauksia säilytetään sulkuajan päättymiseen saakka, ja senkin jälkeen 7 vrk. Verkkokirjaston kautta uusittaviin lainoihin kirjastojärjestelmä lisää laina-aikaa 70 vrk niille lainoille, joiden eräpäivä on välillä 18.3.-13.4.2020.  Tästä syystä eri aikaan lainattuun aineistoon voi tulla eri eräpäiviä.

ma klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo 12 - 19)
ti     klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo  12 - 19)
ke   klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo 12 - 19)
to   klo 7 - 21 (henkilökunta paikalla klo 9 - 16)
pe  klo 7 - 18 (henkilökunta paikalla klo 9 - 16)
la    klo 7 - 18 (ei henkilökuntaa paikalla)
su   klo 7 - 18 (ei henkilökuntaa paikalla)

Linkistä pääset Omatoimikirjaston asiakasohjeeseen:

Omatoimikirjaston Asiakasohje Taipalsaaren kirjasto.pdf

Kirjaston, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteistyösuunnitelma

Yhteistyösuunnitelmaan on kirjattu kirjaston tarjoamat vaihtoehdot kirjastonkäytön opetukseen koulussa ja päiväkodeissa. Tavoitteena on lasten ja nuorten lukemaan innostaminen ja aktiivisen lukuharrastuksen virittäminen.

Kirjastoyhteistyösuunnitelma Taipalsaaren kunta 2020.pdf

Taipalsaaren Kirjasto

Kuhatie 3, 54915 SAIMAANHARJU

Tervetuloa kirjastoon

Taipalsaaren kirjasto kuuluu Etelä-Karjalan kirjastojen yhteiseen Heili-kimppaan. Voit asioida Heili-kirjastokortilla kaikissa kimpan kirjastoissa.