Etusivu

"Elämä Taipalsaarella on todella helppoa: asioiden hoitaminen on nopeaa ja jouhevaa, välimatkat ovat lyhyitä, ja ruuhkia ei ole. Palvelu on henkilökohtaista ja yksilöllistä. Ihmiset ovat aitoja. Eskari on aivan ihana, ja koulun kanssa yhteistyö sujuu todella hyvin. Käytämme myös kunnanerinomaisia kirjastopalveluja."

Parikymppisenä Lappeenrannasta pääkaupunkiseudulle miehensä kanssa muuttanut Outi Räikkönen muutti perheineen Espoosta Taipalsaaren Konstuun vuonna 2022. Ajatus Taipalsaarelle muutosta lähti viriämään sen jälkeen, kun perhe oli hankkinut rakenteilla olevan kesämökin Jokelansaaresta, läheltä Kuivaketvelettä.

– 80 neliön koti Espoossa alkoi tuntua pieneltä, kun molemmat tekivät etätöitä kotona. Ajatus isommasta kodista lähellä mökkiä syntyi, kun suhasimme autolla mökin ja Espoon kodin väliä. Isovanhemmatkin asuvat täällä, joten muuton myötä voimme olla toisillemme tueksi.

Myös Lappeenrannasta taloa etsinyt perhe löysi unelmiensa talon Konstusta. Etätyö mahdollisti muuton, vaikka perheen isän työpaikka on edelleen Espoossa.

– Täällä on upeammat maisemat ja maadoittavampi ympäristö kuin Lappeenrannassa. Jo ajoreitti kotiin tiellä, jossa Saimaa avautuu molemmin puolin, on uskomattoman kaunis. Illalla tai lounastauolla voi pulahtaa uimaan. Elämä Taipalsaarella on todella helppoa: asioiden hoitaminen on nopeaa ja jouhevaa, välimatkat ovat lyhyitä, ja ruuhkia ei ole. Palvelu on henkilökohtaista ja yksilöllistä. Ihmiset ovat aitoja. Eskari on aivan ihana, ja koulun kanssa yhteistyö sujuu todella hyvin. Lasten kohtaaminen on lämmintä ja välittävää. Espoossa oli paljon sijaisia päiväkodissa ja koulussa. Käytämme myös kunnan erinomaisia kirjastopalveluja, Outi kertoo.

Perhe on viihtynyt Taipalsaarella niin hyvin, ettei kukaan haluaisi enää muuttaa takaisin Espooseen.

– Parasta Taipalsaarella on Saimaa ja mieltä rauhoittava, kaunis luonto. Toivon, etten koskaan pidä tätä kauneutta ja elämisen helppoutta itsestään selvänä, toteaa Outi lopuksi.