Etusivu

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyöntekijä on turvallinen aikuinen, joka tekee työtä nuoren ehdoilla ja hänen tarpeistaan.

Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa mm. koulutukseen, työhön, mielenterveyteen, päihteisiin, elämänhallintaan ja vapaa-aikaan liittyvissä kysymyksissä.

Etsivä nuorisotyöntekijä etsii nuoren tilanteeseen sopivia palveluita, auttaa tapaamisiin pääsemisessä, pohtii nuoren kanssa hänen tulevaisuuttaan sekä kuuntelee ja keskustelee nuoren elämän asioista. Etsivä voi myös auttaa omaan asuntoon muuttamisessa ja itsenäisen elämisen aloittamisessa tai sopivan harrastuksen ja vapaa-ajan tekemisen löytämisessä.

Taipalsaarella etsivä nuorisotyöntekijä osallistuu nuorten avointen ovien nuorisotalotoimintaan sekä tekee koulunuorisotyötä Saimaanharjun yhtenäiskoululla.

Etsivän nuorisotyön asiakkaita ovat 7.-luokkalaiset - 29-vuotiaat nuoret, jotka ovat syrjäytymisvaarassa tai muuten turvallisen aikuisen apua vailla.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Nuorisolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161285

Etsivä nuorisotyöntekijän toimisto sijaitsee

Nuorisotalo Helmessä

Kuhatie 3, 54915 SAIMAANHARJU

Etsivän tavoittaa:

Ville Rautiainen

puhelimitse 040 8203119, (myös WhatsApp)
sähköpostitse ville.rautiainen@taipalsaari.fi
Snapchat: kolmas_ville
Instagram: kolmas_vill3
Facebook: Ville Taipalsaaren nuorisotyö