Etusivu

Sarviniemi

Sarviniemen retkeilyalue on hieno luonto-, maisema- ja virkistyskohde, joka sijaitsee Suur-Saimaalla

Sarviniemi tarjoaa hyvät mahdollisuudet niin retkeilyyn kuin veneilyyn. Sarviniemessä on retkeilykatoksia, jotka yhdistyvät esteettömillä kulkusilloilla. Lisäksi retkeilykatosten yhteydessä on esteetön käymälä. Kohteessa on nuotiopaikkoja polttopuineen, patikointipolkuja, uimaranta ja uimakopit. Venelaituri on Taipalsaaren kunnan omistuksessa, muun alueen omistaa Puolustusvoimat ja Metsähallitus. Lähiympäristössä on aiemmin toiminut Suur-Saimaan lomakylä.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on vuokrannut Sarviniemestä 7,5 hehtaarin alueen ja kehittää retkeilyaluetta jatkuvasti. 

Sarviniemi on päiväretkikohde, jossa ei saa yöpyä

Ajo-ohjeet

Sarviniemen retkeilyalue sijaitsee entisen Suur-Saimaan lomakylän paikalla. Alue löytyy, kun ajetaan Suur-Saimaan tietä loppuun asti, eli vanhan ravintolarakennuksen kääntöpaikalle. Kääntöpaikalta lähtee soratie, jota pitkin pääsee Suuren Sarviniemen rantaan ja venelaiturille. Seuraa viitoitusta.

Imatralta n. 67 km, Lappeenrannasta n. 30 km.

Osoite: Suur-Saimaantie 2000, 54920 Taipalsaari.

Koordinaatit: (61.2791025,28.0626391)

Pysäköinti
Sarviniemessä auton voi jättää uimarannan läheisyydessä oleville pysäköintialueille. Isompi pysäköintialue on uimarannan kohdalla, satamaan vievän tien toisella (metsän) puolella. Pienempi pysäköintialue on tien varressa oikealla puolella uimarannan jälkeen