Etusivu
27.9.2021

Gravel-kierros

Matka: 61.61km
Nousumetrit: 640m
Asfalttia: 40%
Sorateitä: 60%

Tämä soratiepainotteisempi reitti näyttää Taipalsaaren hienoimpia soratiepätkiä. Reitti alkaa Taipalsaaren kirkonkylältä, joka tarjoaa myös mahdollisuuksia ravinto- ja juomahuoltoon ennen reissua ja sen jälkeen. 

Reitti lähtee Vehkataipaleen suuntaan ja ylittää kauniin Toijansalmen sillan, jonka jälkeen suuntaa nopeasti hyväkuntoiselle hiekkatielle, jossa riittää vauhtia! Suur-Saimaantieltä käännytään idylliselle maalaishiekkatielle, joka vie pyöräilijää läpi peltojen ja ohi maalaistalojen, ennen saapumistaan Sarviniemen nurkille. Harjun päältä lähtevä hiekkatie kuljettaa syvälle Pönniälän kankaille ja tarjoaa miellyttävää uraa pyöräillä. Paluumatkalla käydään vielä Haikkaanlahden hiekkateillä ennen saapumista takaisin Kirkonkylälle.

Itse käyn paljon syksyisin ajelemassa Pönniälän kankailla sen mahtavien hiekkatieverkostojen vuoksi. Lenkeille saa myös huomaamattaan pituutta, mutta takaisin on tarvittaessa verrattain nopea tulla Savilahden tietä pitkin! Ota mukaan matkalle vähän evästä ja seikkailumieltä, sekä varaudu ihastelemaan maaseudun rauhaa!