Etusivu
2.3.2023

Ikääntyneiden asumisratkaisut -hanke päättyi 28.2.2023

Ikääntyneiden asumisratkaisut -hanke päättyi 28.2.2023

Taipalsaarella on ollut noin 1,5 vuoden ajan käynnissä Ympäristöministeriön ikääntyneiden asumisen toimenpide -ohjelman rahoittama Ikääntyneiden asumisratkaisut hanke. Ikääntyneiden asumista hankkeessa kehittivät Taipalsaaren kunnasta kunnanjohtaja Kari Kuuramaa, tekninen johtaja Samuli Kakko ja asukasneuvoja Pia Tomperi. KOY Taipalsaaren asunnot mukana oli toimitusjohtaja Anu Roivas ja Taipalsaaren vanhustentaloyhdistykseltä toiminnanjohtaja Sanna Aaltonen, joka edusti samalla myös vanhus- ja vammaisneuvostoa. Hanketta hallinnoi Eksote/Etelä-Karjalan hyvinvointialue ja projektipäällikkönä hankkeessa toimi Kirsi Koskelainen. 

Hankkeen päätavoitteena oli selvittää konkreettiset toimenpide-ehdotukset Taipalsaaren ikäystävällisyyden parantamiseksi ja selvittää ikääntyneen väestön asumisratkaisuja tulevaisuuteen. Hankkeen lopputuotoksena valmistui ”Selvitys ikääntyneiden asumisesta Taipalsaarella”. Selvitystyössä kuvataan mm. Ympäristöministeriön toimenpideohjelman tavoitteet, yleistä ikääntyneiden asumisesta, lähtötilanne hankkeen käynnistyessä, hankkeen toimenpiteet, esiin nousseita haasteita ja konkreettisia ehdotuksia ikääntyneiden asumisen kehittämiseen. Selvitystyön löydät tiedotteen liitteestä.  

Selvitystyötä voidaan hyödyntää Taipalsaarella ikääntyneiden asumisen kehittämisessä ja asuntopoliittisen ohjelman päivityksessä.  Selvitystyötä esitellään valtuuston iltakoulussa kevään aikana.

Lisätietoja antaa kunnanjohtaja Kari Kuuramaa (etunimi.sukunimi@taipalsaari.fi) p. 040 141 7758 ja hankkeen projektipäällikkö Kirsi Koskelainen (etunimi.sukunimi@ekhva.fi) p. 040 651 3911

 

Selvitys ikääntyneiden asumisesta Taipalsaarella 28.2.2023.pdf