Etusivu
28.6.2021

Kangasmetsää, maastopyörä & aurinkoa


Toijansalmen sillan toisen puolen odottavat huikeat maastot varsinkin polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn! Polkujuoksulenkeillä suuntaan välillä pidemmät lenkkini Pakkalan kankaille ja maastopyörällä siellä tulee käytyä ajelemassa polkuja vielä useamminkin. 

Vaikka monesti puhutaankin Pakkalan kankaista, maasto on kuitenkin mielestäni melko vaihtelevaa paikoin, pieniä suolämpäreitäkin löytyy sieltä täältä. Välillä on tullut tällaisiin eksyttyä ja jouduttua melkoisiin hyttysparviin, erityisesti tänä kesänä! Korkeuserojenkin puolesta Suur-Saimaantien, Mantereentien ja Toijantien rajaama alue on mielestäni hyvä, sillä maastopyöräilyn harjoitteluun soveltuvia teknisiä mäkiäkin löytyy ihan hyvin, varsinkin pohjoisosista lähempää Mantereentietä. 

Alue on myös hyvin merkitty talven hiihtolatujen vuoksi; maastosta löytyy paljon suuntaviittoja etäisyyksin merkattuna ja latukarttoja, joista näkee hyvin, minne on matkalla. Viime talvena alueelle ajetut ladut olivat miullakin kevättalvella pitkään to do -listalla, mutta niitä en ehtinyt käydä kuitenkaan viime talvena testaamassa. Taipalsaari tarjoaa maastohiihtäjällekin hyvät puitteet lajiharjoitteluun, sillä Saimaanharjun ja Haikkaanlahden ladut ja Rehula-Vehkataipaleen latuverkosto antavat varaa valita harjoittelumaastoja hyvänä talvena.

Ajelen itse merkittyjä metsäautoteitä, latupohjia ja kankailla risteileviä polkuja ihan fiiliksen mukaan, kun kaikki pätkät on ihan huikeita tuolla! Isompien teiden läheisyydessä on asutusta, josta pyrin pysymään kauempana. Alueella on siinä mielessä turvallista haahuilla, että sinne on vaikea eksyä ainakaan pahemmin. Alue rajautuu niin tehokkaasti edellä mainittuihin kolmeen tiehen ja Saimaaseen. 

Laitoin tämän raapustuksen yhteyteen reittini viimeisimmästä maastopyörälenkistä Rehulan-Vehkataipaleen kankaille. Suosittelen tutustumaan hienoihin maastoihin vaikka latukarttojenkin pohjilta! Näin kesällä kannattaa myöskin yhdistää lenkkiin joku kiva kahvistoppi lähellä oleville Rehulan ja Vehkataipaleen kesätoreille lauantai-aamupäivisin! Rehulan kesätori löytyy Suur-Saimaantien ja Mantereentien risteyksestä Rehulan urheilukentältä, Vehkataipaleen taas Vehkataipaleen koulun lähettyviltä torilta.