Etusivu
30.5.2024

Laulunäytelmä Talkootanssit esitetään Taipalsaarella 28.6.-30.6.2024

Taipalsaari-päivien yhteydessä 28.-30.6. Taipalsaarella esitetään Ilmari Hannikaisen laulunäytelmä TALKOOTANSSIT.

Näytelmän tarkoituksena on tuoda uudenlaista ohjelmaa Taipalsaari-päivien yhteyteen ja työllistää paikallisia musiikin ja teatterin osaajia sekä osallistaa paikallisia harrastelijoita ja ilahduttaa kuntalaisia kulttuurilla.
Musiikkinäytelmän ohjaa oopperalaulaja ja pitkän linjan esiintyjä Ilkka Hämäläinen ja Erkki Kivijärven alkuperäisen tekstin on muokannut paikkakunnan murteelle oopperalaulaja Niina Ahola. Skenografia on työryhmän Röytyn kotiseututaloon 1940 - luvulle maalaismijööseen sijoitettuna.


Talkootanssit musiikkinäytelmä kertoo Marjatta -orpotytöstä, joka on rakastunut kasvattivanhempiensa poikaan Penttiin. Kuinka he toisensa saavat ja mitä kaikkea siinä sivussa myös ehtii tapahtua jää katsottavaksi. Marjattaa esittävä Emmi Kaijansinkko on taipalsaarelainen koloratuurisopraano. Penttiä esittää kesät Taipalsaarella Kyläniemessä lomaileva Kansallisoopperan tenori Juhana Suninen. Heleän Helvin roolin tekee Taipalsaarelta kotoisin oleva musiikkiteatteriopiskelija Sara Soikkeli. Heikuran roolista vastaa imatralainen muusikko Jarkko Maula. Impan roolin näyttelee Ilkka Hämäläinen ja Niina Ahola Miinan. Muut solistit ja kuorolaiset ovat lähikuntien pitkän linjan muusikoita, opettajia, sekä harrastelijoita. Pientä yhtyettä johtaa taipalsaarelainen viulisti Esa Ahokainen.


Laulunäytelmä idean takana ovat taipalsaarelaiset taiteilijat Niina Ahola ja Ilkka Hämäläinen. He ovat tuottaneet musiikkinäytelmää yhdessä Taipalsaaren kunnan ja vapaaehtoisten, sekä solistien kanssa. Projekti toteutetaan SKR:n ja Taipalsaaren kunnan yhteisrahoituksella. Joten Talkootanssit ovat sitä myös käytännössä!


Yhteistyössä: SKR Etelä-Karjalan rahasto, Taipalsaaren kunta, Taipalsaaripäivät, Villa Karo, Taipalsaaren maamiesseura


Aika ja paikka:
Pe 28.6. klo 19.00 (ensi-ilta), la 29.6. klo 14.00, su 30.6. klo 16.00
Röytyn kotiseututalon piha, Leikonrannantie 1, 54920 Taipalsaari
Liput 20€.


Teoksen kesto on n. 2,5 tuntia ja sisältää yhden väliajan.
Tapahtuman FB kotisivu: https://fb.me/e/hamaRy6Vq


Yhteystiedot:
Ilkka Hämäläinen
0400 467 002
tenori@kolumbus.fi

Niina Ahola
040 522 7411

niina.ahola@kotiportti.fi

Talkootanssit posteri.jpg