Etusivu
11.1.2022

Maalaiskylien maantiekympit

Jänkäsalon Kymppi


Pituus: 10.00km

Korkeusero: 127m

Pinta: soratie


Jänkäsalon kymppi on Suuren Jänkäsalon oman urheiluseuran, Jänkäsalon Weikkojen virallinen maantiekympin reitti. Startti ja maali sijaitsevat Jänkäsalon urheilukentällä, lähellä Jänkäsalontien ja Marjaniementien risteystä. Reitti lähtee Jänkäsalontietä etelään ja etenee Kerniementietä lossirantaan, jossa kääntöpaikka Jänkäsalon torilla. 


Reitille tulee matkaa tasan kymmenen kilometriä pohjan ollessa hyvää hiekkatietä. Reitti kulkee läpi suuren saaren, ohi vanhojen niittyjen ja maalaistalon. Reitillä on loivia mäkiä ja vauhdikkaita mutkia. Voipa lenkillä bongailla myös riistaeläimiä, sillä erityisesti Jänkäsalontiellä voi hämärän aikaan bongata vaikka hirven!


Linkki reittiin Stravassa: https://www.strava.com/routes/2915363498405141922


Reitti Juliuksen kotisivuilla: https://www.juliustaskinen.com/routesKutilan Kymppi


Pituus: 10.49km

Korkeusero: 138m

Pinta: 65% asfaltti, 35% soratie


Kutilan Kymppi starttaa matkaan yhdeltä Taipalsaaren perinteikkäistä maalaisurheilukentistä, Rehulan urheilukentältä. Reitti lähtee Mantereentietä aluksi itään, mutta kääntyy Rehulan vanhan koulun jälkeisen mäen päältä pian oikealle, Livontielle, josta se jatkuu etelään, kunnes tulee Toijantielle. Toijan sillan ylitettyä reitti kääntyy takaisin Rehulan suuntaan ja viimeiset neljä ja puoli kilometriä se kulkee Suur-Saimaantietä pohjoiseen ennen saapumistaan maaliin Rehulan kentälle.


Reitin kohokohtia ovat Livontien miellyttävä profiili ja mutkat, Toijan upea silta, joka tarjoaa hienot maisemat Saimaalle, sekä Kopinsalmen upea maalaismaisema kivisine siltoineen.


Linkki reittiin Stravassa: https://www.strava.com/routes/2915363498405141922


Reitti Juliuksen kotisivuilla: https://www.juliustaskinen.com/routes