Etusivu
31.1.2024

Osallistu eläinlääkäripalveluita koskevaan kyselyyn!

Koira1.jpg

Kysely Lappeenrannan seudun ympäristötoimen eläinlääkintähuollon palveluista asiakkaille on avoinna helmikuun loppuun.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi on kehittämässä kunnallisena palveluna tuotettuja eläinlääkäripalveluita alueellaan. Myös vastaanottojen sijaintia ja toimintaa on tarkoitus arvioida tässä yhteydessä. Kyselyllä on tarkoitus selvittää asiakkaiden tarpeita eläinlääkäripalvelujen osalta.
 
Lappeenrannan seudun ympäristötoimi vastaa peruseläinlääkäripalveluiden tuottamisesta ympärivuorokautisesti Lappeenrannassa, Lemillä, Luumäellä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella. Käytännössä palvelua tuottavat kunnaneläinlääkärit, joilla on tällä hetkellä vastaanotot Lappeenrannassa, Joutsenossa, Lemillä ja Luumäellä. Arkisin päiväaikaan töissä on kerrallaan useita kunnaneläinlääkäreitä. Ns. päivystysaikaan iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja pyhinä on töissä kerrallaan koko alueella vain yksi, kiireellisiin tapauksiin keskittyvä päivystävä eläinlääkäri. Alueella on myös yksityistä, pääasiassa pieneläinten hoitoon keskittynyttä palvelutarjontaa. Yksityisillä toimijoilla ei ole velvollisuutta ympärivuorokautiseen päivystykseen, kuten kunnallisella eläinlääkintähuollolla. 

Ympäristölautakunta päätti keväällä 2023 selvittää yhteisvastaanoton toteuttamista Lappeenrantaan. Yhteisvastaanotolla voitaisiin mahdollisestiparantaa alueen houkuttelevuutta sijaisten ja vakinaisten eläinlääkäreiden saatavuuden parantamiseksi. 

Kyselyyn pääset tästä linkistä: Eläinlääkintähuollon asiakaskyselyn linkki

Lisätietoja
Päivi Roine, terveysvalvonnan johtaja
Puh: 040 540 6505, paivi.roine@lappeenranta.fi