Etusivu
15.9.2023

Päihteet ja pelaaminen puheeksi -koulutus Lappeenrannan ja Taipalsaaren urheiluseurojen toimijoille

EHYT järjestää koulutuksen Lappeenrannan ja Taipalsaaren urheiluseurojen toimijoille.

EHYT järjestää maksuttoman koulutuksen Lappeenrannan ja Taipalsaaren urheiluseurojen toimijoille Etelä-Karjalan hyvinvointialueen järjestöavustuksen mahdollistamana. Koulutuksen läpileikkaava teema on päihteiden käytön ja pelaamisen huomioiminen eri kohderyhmien kanssa toimittaessa. Koulutuksessa pohditaan työpajamaisesti myös, miten nämä asiat voidaan sovittaa omaan toimintakulttuuriin. Koulutukseen ovat tervetulleita niin ammattilaiset kuin vapaaehtoistoimijat. Koulutus järjestetään tiistaina 3.10.2023 klo 17.30-19.30 Lappeenrannan Maakuntagalleriassa Saimaan Syöpäyhdistyksen tiloissa (Kauppakatu 40 D). Kahvitarjoilu klo 17 alkaen.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa päihteistä ja rahapelaamisesta sekä lisätä valmiuksia päihde- ja peliasioiden puheeksi ottamiseen urheiluseuratoiminnassa. Koulutuksessa rohkaistaan puhumaan päihde- ja peliasioista sekä annetaan tietoa paikallisista apua ja tukea tarjoavista tahoista.

Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja tai -osaamista.  

Teemoina mm.

  • Mitä ovat päihteet, pelaaminen ja ehkäisevä päihdetyö? 
  • Miten päihteisiin ja pelaamiseen liittyvät teemat näyttäytyvät alueella?
  • Miksi ja miten päihteiden käytöstä ja rahapelaamisesta kannattaa puhua?
  • Mistä saa lisää tietoa valtakunnallisista oma-apusivustoista tai alueen palveluista?

Koulutus sisältää alustuksen, keskustelua, yhteistä työskentelyä sekä konkreettisia työvälineitä ja toimintamalleja järjestötyöhön. 

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea koulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään EHYT tukena työssä -uutiskirje.

Jos et pääse paikan päälle, voit osallistua Etelä-Karjalan urheiluseurojen yhteiseen etäkoulutukseen ke 11.10. klo 19-20 Teamsissä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täällä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 1.10.2023 tästä linkistä Lyyti-lomakkeella.
Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisvahvistus ja osallistumislinkki sähköpostiin ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja

Vaija Heli

Asiantuntija, Etelä-Suomi 044 510 0228 heli.vaija@ehyt.fi