Etusivu
12.6.2024

Taipalsaaren kunnassa tehdään suunnitelmallista ilmastotyötä

Kuntamme on mukana ympäristöministeriön rahoittamassa ja Etelä-Karjalan liiton koordinoimassa ilmastosuunnitteluhankkeessa, jossa meillekin laaditaan oma ilmastosuunnitelma. Suunnitelma tulee sisältämään muun muassa kunnan päästövähennystavoitteen sekä konkreettisia toimia kunnan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Etelä-Karjalassa hanketta toteutetaan Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Lemin, Luumäen ja Taipalsaaren yhteistyönä.

Kuntien ilmastosuunnitelmien toimenpiteiden etsiminen aloitetaan kesäkuun toisella viikolla järjestettävissä työpajoissa. Ensimmäisen työpajakierroksen teemoina ovat energia ja liikenne. Loppukesästä järjestettävällä työpajakierroksella pohditaan puolestaan maatalouteen, metsiin ja hiilinieluihin keskittyviä ilmastotoimia. Ilmastosuunnitteluhanke on mukana myös Taipalsaari-päivillä, jolloin asukkaille toteutetaan kysely hankkeeseen liittyen. 

Vapaa-ajan asukkaita kannustetaan myös kestävään mökkeilyyn. Suomen ympäristökeskus (SYKE) on tuottanut mökkeilyn hiilijalanjälkilaskurin, jolla voit käydä laskemassa oman vapaa-ajan asumisesi hiilijalanjäljen. Laskuri löytyy hiilineutraalisuomi.fi -sivuston laskureista.

 

Lisätiedot: Kunnanjohtaja Kari Kuuramaa, puh. 040 141 7758 kari.kuuramaa@taipalsaari.fi