Etusivu
9.3.2023

Uusi valtakunnallinen palvelu seniorien digitaitojen tueksi - SeniorSurfin etäopastus

Uusi valtakunnallinen palvelu seniorien digitaitojen tueksi - SeniorSurfin etäopastus

SeniorSurfin maksuton ja valtakunnallinen etäopastuspalvelu senioreille on auennut maanantaina 6.3. Yhden luukun palvelusta seniorit saavat apua uusien digitaitojen opetteluun, opastusta digipulmien ratkaisuun ja neuvontaa muihin digiasioihin. Etäopastuspalvelun on rakentanut Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Opastajina toimivat yhteistyökumppaneiden luotettavat vapaaehtoiset vertaisopastajat, jotka yleensä ovat senioreita itsekin. Etänä tapahtuva opastus on turvallista ja rauhallista eikä sitä kannata jännittää. Opastuksissa edetään opastettavien tahdissa eikä kaikkea tarvitse osata valmiiksi.

SeniorSurfin etäopastuksessa opastuspyynnön voi tehdä helposti yhdellä verkkolomakkeella tai soittamalla puhelinpalveluun. Asuinpaikalla ei ole väliä, sillä opastus tapahtuu puhelimitse tai tietokoneen välityksellä, tarvittavia ohjelmia käyttäen. Etäopastusta voi pyytää verkkolomakkeella osoitteessa www.etäopastus.fi tai puhelimitse maanantaisin ja torstaisin klo 10–12 numerossa 044 7007 101 (hinta pvm/mpm).

Palvelua on kehitetty alusta lähtien yhdessä seniori-ikäisten vertaisopastajien ja asiakaskehittäjien sekä pitkään digiopastusta järjestäneiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Palvelua ovat olleet kehittämässä Vanhustyön keskusliiton kanssa ENTER ry, ATK Seniorit Mukanetti ry, Seniorien ATK-yhdistys Savonetti ry, Joen Severi ry, HelsinkiMissio ry sekä Eläkkeensaajien keskusliitto ry:n Verkosta virtaa -toiminta. Pääyritysyhteistyökumppanina toimii DNA, jonka kanssa vahvistetaan seniorien digitaalista yhdenvertaisuutta.

Lisää etäopastuspalvelusta voi lukea osoitteesta www.seniorsurf.fi/etaopastus.

Sivulla www.seniorsurf.fi/etaopastus-lisatietoa ovat ladattavissa myös palvelun pdf-muotoiset esittelymateriaalit, joita voi helposti jakaa sekä sähköisesti että itse tulostettuna omissa verkostoissa.

Jos tahdotte käyttöönne etäopastuspalvelun painettuja materiaaleja jaettavaksi verkostoissanne, lisätietoja antaa sähköpostitse koordinaattori Emmaleena Niemi, emmaleena.niemi@vtkl.fi.

__________________________________

Ystävällisin terveisin,
Emmaleena Niemi

 

Emmaleena Niemi

Koordinaattori

SeniorSurf

050 571 4462

emmaleena.niemi@vtkl.fi

www.seniorsurf.fi

www.vtkl.fi

 

Twitter: @SeniorSurfSuomi

Fb: SeniorSurf Suomi